THIS VACANCY IS NOW FILLED, BUT FEEL FREE TO SEND AN OPEN APPLICATION.

Ben jij een multi-skilled Data Specialist? Wil jij data engineering en data science samenvoegen en deel uitmaken van een snelgroeiende interne start-up gevestigd in Elst (Gld)?

Wat ga je dan doen?

Als de specialist op het gebied van data ondersteun je de ontwikkeling van data gedreven oplossingen en features voor VBR’S IOT (Internet of Things) systeem DECIDE. Maar wat is DECIDE?

DECIDE is een service op afstand voor het maken van beslissingen voor een effectief beheer van de inzetbaarheid en betrouwbaarheid van gasturbines. Het biedt gasturbine-eigenaren en service providers een management dashboard waarmee inzicht kan worden gegeven in de technische beschikbaarheid en betrouwbaarheid, aankomende technische storingen en analyse van het operationele rendement van hun gasturbines. Samen met een gespecialiseerd team werk je continu aan de ontwikkeling en het onderhoud van het DECIDE systeem. Je dagelijkse taken bestaan onder andere uit:

 • Verzamelen, verwerken, opschonen en analyseren van de data uit diverse bronnen om voorspellingen / inzichten te creëren;
 • Integreren in een data-infrastructuur, vervolgens bouwen en onderhouden van pipelines;
 • Relaties vinden en inzichten verkrijgen op afwijkingen;
 • Ontwikkelen, testen en implementeren van modellen voor data-analyse en voorspellingen;
 • Ervoor zorgen dat alle taken, verbeteringen en fixes gedocumenteerd worden.

Wie ben jij?

In deze functie kun je kritisch denken, problemen oplossen en innovatief zijn. Je bent een teamspeler die eigenaarschap neemt en enthousiast is om DECIDE systeem verder te verbeteren. Daarnaast zijn sterke communicatie- en presentatievaardigheden en oog hebben voor wat klanten bezighoudt ook essentieel in het werk van een Data Specialist. Andere vereisten zijn:

 • BSc / BA in een technische richting, met minor/specialisatie in data science, computer science, software engineering of een vergelijkbaar vakgebied;
 • Kennis van programmeertalen/databases (bijv. Python, Anaconda, SQL);
 • Kennis van data pipelines en ETL tools (Apache Spark, Pentaho of gelijkwaardig);
 • Goede kennis van Machine Learning modellen en hoe deze afhankelijk zijn van data feeds voor implementatie;
 • Brede kennis van digitale productontwikkelingsprincipes;
 • Brede kennis van verzamelmethoden en datavisualisatietools (Qlik Sense, Sisense).

Wat bieden wij?

VBR biedt een werkomgeving waar jouw mening telt, je vrijheid krijgt in je werk en er aandacht is voor je professionele ontwikkeling. Bij VBR maak je deel uit van een professionele organisatie met een informele sfeer, en kom je te werken in een hecht en ambitieus team. Naast een fijne werkomgeving bieden wij een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.