Heb je affiniteit met techniek? Ben je op zoek naar uitdagende commerciële baan met veel internationale contacten? Bij VBR zijn we op zoek naar een Fulltime Sales Engineer!

Waar kom je te werken?

Bij VBR kom je te werken in een uitdagende en internationaal georiënteerde organisatie. Op de afdeling Global Parts Sales & Procurement kom je terecht in een team van gemotiveerde en gepassioneerde collega’s. Daarnaast werk je nauw samen met onze International Account Managers. Door in harmonie samen te werken, bied je ondersteuning en breng je waarde die de verwachtingen van de klant overtreffen.

Wat ga je doen?

Als Sales Engineer ben je actief betrokken in het salesproces. Je gaat nieuwe klanten werven, enthousiasmeren en aan je binden die actief zijn in onder andere Oil & Gas, Marine en Chemical branche. Daarnaast besteed je ook tijd aan het opbouwen en onderhouden van lange termijn relaties met zowel klanten als leveranciers. De dagelijkse werkzaamheden bestaan verder uit het voorbereiden, versturen en opvolgen van offertes, het onderhouden van onze database en het sourcen en inkopen van onderdelen. Daarnaast zal je worden getraind tot de specialist als het gaat om technische vragen van klanten over gasturbine onderdelen en hun toepassing. Samen met je team en de accountmanagers signaleer je de wensen, kansen en behoeften van de klant en vertaal je deze naar maatwerkoplossingen.

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste technische teamplayer met een commerciële drive. Naast je affiniteit met techniek beschik je over een commercieel inzicht, sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om creatief te zijn. Deze vaardigheden stellen je in staat om kansen te benutten, waarde te creëren voor klanten, relaties op te bouwen en te onderhouden. Daarnaast toon je intiatief en ben je een echte doorzetter. Andere vereisten zijn:

  • MBO / HBO of gelijkwaardige kennis of ervaring;
  • +/- 5 jaar relevante werkervaring in een commerciële functie;
  • Woonachtig in Nederland;
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrif

Wie zijn wij?

VBR Turbine Partners is de onafhankelijke, professionele en betrouwbare partner voor slimme oplossingen, services en onderdelen voor eindgebruikers van gasturbines over de wereld. Met onze experts op het gebied van technisch onderhoud werken we in voortdurend veranderende markten voor natuurlijke en hernieuwbare hulpbronnen, warmte en energie. Gasturbines zullen een belangrijke rol spelen in de energietransitie naar een koolstofneutrale samenleving.

Wat bieden we je aan?

VBR biedt een werkomgeving waar jouw mening telt, je vrijheid krijgt in je werk en waar aandacht is voor jouw professionele ontwikkeling. Bij VBR maak je deel uit van een professionele organisatie met een informele sfeer en kom je te werken in een hecht en ambitieus team. Naast het bieden van een fijne werkomgeving bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.